Varför Pokémon: Scarlet and Violet Academy kunde (men förmodligen inte) fungera
Varför Pokémon: Scarlet and Violet Academy kunde (men förmodligen inte) fungera

Varför Pokémon: Scarlet and Violet Academy kunde (men förmodligen inte) fungera

Posted on

Sedan en tid tillbaka, pokemon upplevt en identitetskris. Serien har kontinuerligt släppt bidrag vartannat år i två decennier, men den en gång beprövade formeln som garanterade framgång (och stora pengar) har blivit lite unken, kanske med franchisens övergång till 3D med X och Y. Besvikelsen toppade med franchisens senaste stora release, Svärd och sköldsom fick allvarliga motreaktioner för vad som verkade vara ett förbiseende av långvariga fans välvilja. Svärd och sköld anklagades för att ha nedprioriterat tävlingsscenen med dess många metaändringar, brist på innehåll på grund av dess uppenbara story och få alternativ efter spelet, och kanske mest ökänt för att inte inkludera mer än hälften av 905-serien. pokemon.

Det har diskuterats sedan dess Svärd och sköldSläpp hur mycket av detta som faktiskt är Game Freaks fel. Pokémon Company svarade på kontroversen genom att konstatera att serien helt enkelt hade samlat på sig för många Pokémon för att korrekt implementera var och en individuellt, särskilt med tanke på seriens korta utvecklingstid för nya spel. Det verkade som om pokemon har vuxit sig för stor för att tillgodose någon helt och hållet, eftersom alla fans – från diehards till casual gamers till de små barnen som dessa spel ursprungligen var avsedda för – alla har motstridiga intressen när det kommer till spelet. Det verkade som om pokemonSvaret på omöjligheten av deras uppgift var att följa moderna trender, påtvinga populär estetik Svärd och sköld som har blivit allestädes närvarande under de senaste åren.

Den allmänna atmosfären i Galar, regionen där Svärd och sköld är mycket strukturerad kring sport, och själva berättelsen återspeglar turneringsbågen hos en sportanime. Det verkade passa bra pokemonNaturligtvis konkurrenskraftig till sin natur, de tidiga stadierna av spelet är lovande och till och med lite spännande, en välbehövlig förändring av det förutsägbara spelflödet som serien har blivit känd för. Tyvärr faller spelen i samma gamla fälla som serien alltid har, med ett skölj-och-upprepa gymformat som kulminerar i en kamp mot mästaren. Trots hans försök att upprepa showen som Haikyuu eller Kapten Tsubasamed sina känslomässiga toppar och passionerade rollbesättningar känns spelet mer ytligt än någonsin tidigare, fastlåst av underutforskade idéer som öppna världszoner och Dynamaxing.

Read More :   Transit King MOD APK 5.21 (Obegränsade pengar) för Android

Den största tragedin av Svärd och sköld allt är förlorad potential. Det finns nyanser av ett bättre spel i hans DNA; Bossstriderna känns verkligen spännande och klimatiska, med tanke på den hänförda publiken som reagerar på stridens föränderliga dynamik och huvudbossens tema. Men i hans försök att inte hålla sig för långt från kvintessensen “pokemon” progression, den faller under de beats som en sportanime borde ha.


Svärd och sköldförsta DLC, Broni Island, fick lite kritik för sin novell, men kunde ha varit ett bra tillägg om det ingick i grundspelet. Direkt visning av den obligatoriska träningsbågen, Broni Island hittar spelaren som tränar med en baby Pokémon Kubfu i en dojo, och inkluderar en versionsexklusiv motståndare. DLC:n är tyvärr en besvikelse på grund av sin avskildhet från huvudhistorien, istället för att vara en fristående sidohistoria som många spelare slutförde efter att ha avslutat huvudspelet. Men tagen ur sitt sammanhang, Broni Island är en spännande och unik berättelse för pokemon serie, och skulle kunna vara en ritning för hur spelet var uppbyggt, och noggrant gå in i separata men känslomässigt meningsfulla subplotter.

Nu har det gått tre år Svärd och sköld, det är (förhoppningsvis) lättare att få en mer balanserad bedömning; det är ett mediokert spel och en besvikelse för de flesta, visst, men mer emblematiskt för den växande opraktiskheten hos en franchise som verkar ha nått en mättnadspunkt vad gäller arbete och intresse. Fastän Svärd och sköld Fortfarande det femte mest sålda Switch-spelet hittills, dess mottagande har blivit synonymt med dess titel och kan sätta nästa drag i en prekär position. Så vilken trend ska du jaga 2022?

Att döma av trailers för nästa avsnitt ser det ut som att Game Freak har gått i skolan, vilket inte är en hemsk idé. Inlärningsmiljöer har varit populära i ungdomsmedier i decennier, särskilt väckt intresse sedan pandemins början, perfekt över åren däremellan. Svärd och sköld och Scarlet och violett. För alla mina tvivel, nyligen trailer sålde säkerligen många av de element jag kan förvänta mig från en sådan miljö: en grupp rivaliserande brottslingar, skoltraditioner och evenemang och en färgstark skara av gymnasieelever och lärare. Även om spelet förlitar sig på ett gymprogressionssystem, föreslår trailern att det kommer att finnas nya, icke-våldsamma uppgifter som spelaren måste slutföra för att uppleva varje gym. Scarlet och violett gjorde en stor satsning på sin sanna öppna värld, en markant förbättring Svärd och sköldVild terräng.

Read More :   Tiffany Haddishs representanter förnekar anklagelser om sexuella övergrepp mot henne och Iris Spears - NYHET

Om Game Freak vore smarta hade de hämtat inspiration Brandemblem: tre hus och Personkalendersystem som sträcker ut respektive spel med flera månader för att spegla läsåret. Även om många anser att idén är genomförbar vid det här laget (inklusive mig själv), skulle en simulering av läsåret ta itu med flera klagomål relaterade till Svärd och sköld, nämligen bristen på innehåll och noveller. Att sträcka ut ett spel över ett kalenderår riskerar att på konstgjord väg förlänga spelet, men möjliggör flera unika dynamiska händelser som inträffar under speltiden och kan hålla spelarna engagerade Scarlet och violett tillräckligt länge för att Game Freak ska släppa uppdateringar och DLC som inte känns malplacerade efter spelets naturliga livscykel. Om Scarlet och violett är verkligen lika öppen för världen som Game Freak verkar göra reklam för det, det kommer också att tillåta händelser att distribueras över hela världen på ett logiskt sätt, vilket förhindrar att världen känns tom eller odynamisk. Dag- och nattcykeln kan också hjälpa till med detta, vilket gör att möten kan dikteras av tiden på dygnet som gör att de känns fantastiska eller unika.

När jag tänker på gymnasiet i anime tänker jag på de höga insatserna och den sociala dynamiken som ofta är närvarande, vare sig det är melodrama Oran High School Host Club eller överdriven spänning Kakegurui. Det är troper som alla känner till och en bra grund som enkelt kan extrapoleras åt nästan alla håll. Det finns tillräckligt med bevis för att antyda Scarlet och violett är fokuserade på innovation, med tanke på vad vi har sett av nya multiplayer-funktioner, automatiska strider och samling, och de “tre historierna” i spelet som The Pokémon Company refererar till. Många var nöjda med framgångarna Legender: Arceussom nu läses som ett proof of concept för idéer som återanvänds i Scarlet och violett.

Read More :   Få full lön i 5 månader och kan dra nytta av 1 års mammaledighet, vad Dr Amalina delar till många förvånade - Teh Tarik Kaw

Även om spelet visar lovande, kan jag inte riktigt komma över min första tvekan om spelet. En av de tre berättelserna som nämnts tidigare är förstås Pokemon League, en uppgift som blir mer och mer tråkig för varje inlägg och till och med överflödig med hur lätt processen har blivit i Svärd och sköld. I teorin njuter jag av kampen pokemonmen många av dessa spel kräver betydande, rejält extra innehåll för att stödja de mer formella delarna i serien, innehåll som borde göra sitt bästa för att smälta in i spelets huvudkampanj.


pokemon gick plötsligt från en serie jag köper vid lanseringen till en serie jag skulle kunna tänka mig om några av mina vänner rekommenderar den. Förmodligen den största tragedin i Ryssland pokemon är att jag – och många andra, har jag märkt – har svårt att formulera vad vi verkligen vill se från IP. Det här är långt ifrån en död franchise, men pokemon kan snart bli en serie som inte stöds av sina ursprungliga fans. Hans mest ivriga anhängare skulle kanske göra klokt i att gå vidare. Ibland räcker det inte med söta varelser.

Austin Jones är en författare och parfymälskare. Hans ofiltrerade tankar är tillgängliga gratis på Twitter @belfryfire.

Source : www.pastemagazine.com