Tesla återkallar mer än 1 miljon bilar på grund av felaktiga elfönsterhissar
Tesla återkallar mer än 1 miljon bilar på grund av felaktiga elfönsterhissar

Tesla återkallar mer än 1 miljon bilar på grund av felaktiga elfönsterhissar

Posted on

Tesla återkallar mer än en miljon bilar på grund av defekter i deras automatiska fönster som kan skada passagerare, sade landets bilsäkerhetsregulator.

Återkallelsen påverkar 2017-2022 Model 3-bilar, 2020 och 2021 Model Y SUV, 2021 och 2022 Model S och 2021 och 2022 Model X SUV.

Buggar i bilarnas mjukvara gör att deras elfönsterhissar inte reagerar på hinder. Enligt National Highway Traffic Safety Administration kan ett stängningsfönster orsaka överdriven kraft, fånga föraren eller passageraren innan den dras in, vilket ökar risken för skador.

Som sådan uppfyller inte fönstren federala säkerhetsstandarder för motorfordon för elfönsterhissar, sa NHTSA.

Tesla kommer att driva mjukvaruuppdateringar för de återkallade bilarna för att fixa systemet med upprullningsfönster, sa NHTSA. Enligt rapporten kommer biltillverkaren att skicka brev till berörda ägare senast den 15 november.

Read More :   Rocket Punch anunció su regreso en agosto

Tesla-anställda upptäckte prestandaproblem med det rullande fönstersystemet under produkttestning i augusti och uppdaterade produktionsbilar från och med den 13 september för att uppfylla federala krav, rapporterade Associated Press.

Den 16 september var Tesla inte medveten om några garantianspråk eller skador på grund av problemet, enligt AP.

Ägare kan kontakta Teslas kundtjänst på 1-877-798-3752.

Source : www.cbsnews.com