Översvämning av Everson, Washington
Översvämning av Everson, Washington

Översvämning av Everson, Washington

Posted on

Många amerikanska samhällen, inklusive Everson, kämpar för att komma ikapp eftersom klimatförändringarna ökar risken för översvämningar.

Federal nederbördskartläggning för delstaten Washington, som ligger till grund för beslut om infrastruktur och översvämningsrisk, går tillbaka till 1973.

I Whatcom County, där Everson ligger, uppskattar Federal Emergency Management Agency att nästan 5 900 fastigheter finns i särskilda översvämningsriskområden, vilket indikerar att de har 1 procents chans att översvämmas varje år. och översvämningsförsäkring krävs nästan alltid, sa Roberts. First Street Foundation, som använder klimatdata för liknande analys, uppskattar att cirka 14 500 fastigheter är i riskzonen.

“Definitionen av århundradets översvämning hänger inte med i de förändringar vi ser, och just nu gör den mer skada än nytta eftersom den förvirrar människor mer”, sa Roberts och hänvisade till det vanliga riktmärket som används för att avgöra vem som har behov av försäkring.

Read More :   guardar tik descargar clips de tik tok sin derechos

Översvämning och bostäder

Översvämningar orsakade av ett värmande klimat har förvandlat Eversons mest akuta problem – bostäder – till en nödsituation.

Före översvämningarna var Everson, liksom många andra amerikanska samhällen, fast i en bostadskris. Pandemin gav bara bränsle till en tumultartad marknad när stadsbor sökte efter bostäder nära Everson – många letade efter utrymme och Cascade bergsluft.

Utvecklare kunde inte hänga med i den snabba tillväxten. Vissa invånare i Everson kunde inte hänga med i den kraftiga prishöjningen. Under de senaste åren har den lokala avdelningen för bostäder och kommunal service begränsat antalet personer som kunde teckna allmänt och subventionerat boende, eftersom dessa köer sträckte sig i flera år.

Före översvämningen hade Whatcom County en hyresvakansgrad på 1 procent, enligt Washington Center for Real Estate Research. Samtidigt steg bostadspriserna i länet med cirka 23 procent från första kvartalet 2021 till samma period 2022. Sedan tvingade översvämningen 300 familjer bort från sina hem på denna trista hyresmarknad. Det ledde också till att låginkomstlägenheter stängdes i Everson, ett erkännande av att delar av det samhället inte kunde byggas upp igen trots att de funnits där i decennier.

Read More :   Poderosos Morphin Power Rangers #100

“Bostadskrisen förvärrar bara effekterna av översvämningen,” sa Perry. “Jag tror aldrig att vi kommer ikapp.”

För Perry, som tjänstgjorde som Eversons deltidsborgmästare, förstörde översvämningsvattnet nästan allt i hans liv.

Perrys barnbarn fastnade i översvämningsvattnet och krävde att Brevik skulle ösa upp honom. Fjorton fastigheter som drivs av familjen Perry i närliggande Sumas översvämmades, vilket tvingade hyresgäster att lämna och krävde reparationer.

Efter att vattnet sjunkit började Perry utföra de dubbla, och ibland duellerande, skyldigheterna att inhysa Everson-invånare och återuppbygga staden, samtidigt som han letade efter permanenta lösningar för att avleda framtida översvämningsvatten eller flytta människor ur vägen.

Under ett besök i Everson i början av maj förblev många hem förstörda och några gårdar var fortfarande fulla av sandsäckar och skräp från översvämningarna. Invånarna fortsatte att bo på hotell, släpvagnar utanför sina obeboeliga hem eller med vänner på andra håll. Vissa vacklade på gränsen till hemlöshet.

Read More :   Mairimashita Iruma Kun Capítulo 261 Español

Source : www.nbcnews.com