McDonald’s står inför en stämning på 10 miljarder dollar från en mediegrupp för rasdiskriminering
McDonald’s står inför en stämning på 10 miljarder dollar från en mediegrupp för rasdiskriminering

McDonald’s står inför en stämning på 10 miljarder dollar från en mediegrupp för rasdiskriminering

Posted on

(CNN) – McDonald’s kommer att behöva försvara sig mot en stämning på 10 miljarder dollar från mediemogulen Byron Allen på grund av anklagelser om att snabbmatskedjan inte annonserade i svartägda medier.

Förra veckan beslutade en federal domstol att Allen och hans företag Allen Media Group kan försöka bevisa i domstol att McDonald’s brutit mot medborgerliga rättigheter.

Allen sa i ett pressmeddelande att endast en liten del – cirka 5 miljoner dollar av McDonalds årliga reklambudget på 1,6 miljarder dollar – går till svartägda media, och att företaget har “valt bort reklam” i hans nätverk, inklusive Weather Channel och komedi. .TV.

Han anklagar också McDonald’s för att degradera sina tv-nät till “afroamerikansk nivå”, som har mindre reklambudgetar och berövar kanalerna miljontals dollar i årliga intäkter.

Read More :   El nuevo ala defensiva de los Eagles, Chauncey Gardner-Johnson, juega la posición - Pro Sports Extra |

“Detta handlar om den ekonomiska inkluderingen av afroamerikaner i den amerikanska ekonomin”, sa Allen i ett pressmeddelande. “McDonalds tar miljarder från afroamerikanska konsumenter och ger nästan ingenting tillbaka. Det största handelsunderskottet i Amerika är handelsunderskottet mellan vitt företags Amerika och svarta Amerika, och McDonald’s är skyldig för att bevara den ojämlikheten.”

Som svar sa McDonalds advokat Loretta Lynch, som tjänstgjorde som USA:s justitieminister under Obama-administrationen, att bevisen skulle visa att företaget inte diskriminerade och att Allens påståenden var “utan meriter”.

“Deras klagomål handlar om vinst, inte ras, och kärandenas grundlösa anklagelser ignorerar både McDonalds legitima affärsskäl för att inte investera mer i sina kanaler och företagets långvariga affärsrelationer med många andra partners under olika ägande”, sa Lynch. är nu i privat praktik på Paul Weiss advokatbyrå.

Read More :   Yandex Video Bokeh Enlace completo Youtube Videomax Sin sensor - Información actual

Ärendet bör behandlas i maj 2023.

Tidigare i år meddelade McDonald’s att de skulle öka sin annonsering i svartägda företag från 2% till 5% till 2024. Företaget har en orolig historia med rasrelaterade stämningar, inklusive 2021 när det avgjorde en stämningsansökan inlämnad av en svart franchiseägare. som hävdade att företaget hänvisade honom till mindre lönsamma restauranger i låginkomsttagare, övervägande svarta stadsdelar på grund av hans ras.

“Det finns ingen plats för diskriminering på McDonald’s,” sa företaget i december 2021. “Även om vi var säkra på styrkan i vår position, överensstämmer denna resolution med McDonalds värderingar och tillåter oss att fortsätta fokusera på vårt engagemang för de samhällen vi tjänar. »

Read More :   Difundieron cartel homenaje entre los ladrones

The-CNN-Wire™ & © 2022 Cable News Network, Inc., ett Warner Bros.-företag. Upptäckt. Alla rättigheter förbehållna.

Source : ksltv.com