Mamma åkte till Italien med tre små barn.  Jämfört med USA var det barnvänligt
Mamma åkte till Italien med tre små barn. Jämfört med USA var det barnvänligt

Mamma åkte till Italien med tre små barn. Jämfört med USA var det barnvänligt

Posted on
  • Jag är mamma till tre barn i åldrarna 4, 2 och 2, och detta var deras första europeiska semester.
  • På varje restaurang vi gick till hade barnen något de tyckte om.
  • Vi stod aldrig i kö för någonting på grund av familjens prioriteringar.

Min familj på fem reste nyligen utomlands tillsammans för första gången. Många av våra vänner kallade oss modiga när vi sa att vi skulle åka till Italien med våra tre små, 4, 2 och 2 år, i två veckor. Även om dessa kommentarer var avsedda att uppmuntra oss på våra resor, gjorde de tvärtom för mig, och jag undrade om vi beredde våra barn att misslyckas i ett främmande land.

Read More :   Los planes de reforma del cricket de Andrew Strauss han sido calificados de "impracticables" por los jefes de condado

Jag hade fel och upptäckte snabbt att Italien är ett otroligt barnvänligt ställe att besöka. Tack vare detta var vår semester underbar och vi kommer att minnas den för alltid.

Restaurangerna vi besökte hade ingen barnmeny

Vi fick upp våra barn genom att berätta för dem att de kunde äta all pizza, pasta och glass de ville ha när vi landade i Italien. Vilken förälder som helst vet att dessa tre saker garanterat tilltalar barn.

Under vår första lunch i Pienza insåg jag att det inte finns någon barnmeny. Men det var inget problem. Restaurangen var redo att förbereda kort pasta med smör och ost till dem. Detta hände överallt där vi gick, inklusive en snygg restaurang som vi åt av misstag efter att ha försökt få ett bord på varannan restaurang och det var den enda restaurangen som fanns i Siena.

Read More :   Guía para múltiples cuentas de WhatsApp en PC

Författarens barn i Italien


Med tillstånd av Conz Preti


Medan vi upptäckte under våra resor att barn var tvungna att äta från samma meny som vuxna – något som mina barn gjorde under resten av vår resa, utan några frågor – restauranger var villiga att laga en enkel måltid för att tillfredsställa de små.

Vi stod aldrig i kö för någonting

Vi höll vår resa lågmäld och undvek storstäder som Rom och Florens eftersom vi var rädda för de långa köerna av resenärer till alla turistattraktioner. Men från vår erfarenhet av att resa i Toscana, Lazio och Umbrien såg lokalbefolkningen till att familjerna kom först.

Vi stod aldrig i kö för någonting eftersom överallt vi gick blev vi snabbt inledda i familjens prioritetslinje. Detta visade sig vara nyckeln på flygplatsen när vi skulle åka. Trots att de anlände många timmar före Roms flygplats rådde kaos. Jag var beredd att missa vårt flyg på grund av de långa köerna, men vi var alla klara på några minuter tack vare dessa prioriterade linjer. Jag gillade det verkligen, för att vänta är ingen barnslig dygd, särskilt inte på ett trångt ställe.

När vi landade i USA var det en skarp kontrast. Vi fick stå i långa köer med resten av passagerarna för att gå igenom säkerhetskontrollen och gå ombord på vårt anslutningsflyg med tre skrikande barn som precis tillbringat åtta timmar för att bete sig på planet.

Folk verkar ha mer tålamod med barn

Som trebarnsmamma, varav två tvillingar, är jag van vid att be om ursäkt vart jag än går, oavsett om det beror på att barnen skriker, hoppar eller springer.

Jag kom på mig själv att göra samma sak i Italien och folk tittade lite förvirrat på mig. Jag lärde mig snabbt att barn förväntas vara barn, och de behöver mer tålamod.

Författarens barn spelar fotboll på gatan


Med tillstånd av Conz Preti


Våra barn var på östkusten för att minimera tidszoner, vilket innebar att de åt middag klockan 21.00 varje kväll. Jag blev förvånad över att se lokala barn i min ålder gå med sina föräldrar på middag, gå på gatorna i små medeltida städer, dansa på torgen och fnittra högt.

I slutet av vår resa var jag mindre ursäktande och njöt mer av mig själv, vilket i sin tur gjorde det möjligt för mina barn att utforska och lära sig nya saker. Min äldsta kom på hur man beställer glass på italienska, och mina tvillingar bestämde sig för att lämna vagnen och gå på kullerstensgatorna med nyvunnen självförtroende.

Source : www.insider.com