Influencers poserar med IKEA skåp för “American High School” cosplay
Influencers poserar med IKEA skåp för “American High School” cosplay

Influencers poserar med IKEA skåp för “American High School” cosplay

Posted on
  • Kinesiska influencers poserar framför IKEAs skåp för att återskapa trenden “American high school”.
  • Det fanns rapporter om att influencers störde IKEA:s verksamhet genom att blockera kunder.
  • Återförsäljaren sa att den inte “uppmuntrar beteende som kan störa andra kunder”.

Det kan ha varit svårare att njuta av att handla minimalistiska skandinaviska möbler i Shanghai nyligen.

Kinesiska influencers – klädda i veckade kjolar, knappar, slipsar och ryggsäckar som kunde ha tagits ur garderobsställen på Gossip Girl eller Irresponsible – använder IKEA skåp som bakgrund för Meigaofeng eller American High School cosplay-bilder.

De blå skåpen som används av kunder för att förvara sina tillhörigheter medan de handlar är nu huvudrekvisitan i en trend i sociala medier som tycks romantisera de amerikanska gymnasieskolorna som så ofta porträtteras i amerikanska filmer och tv. Vissa influencers kombinerar sin “high school”-klädsel med andra symboler för Amerika, inklusive Coca-Cola-flaskor eller snabbmat.

Read More :   LA onda de choque MÁS INTELIGENTE en Fortnite HISTORIA

En influencer poserar framför blå IKEA skåp

Influencers poserar med hörlurar, ryggsäckar, kaffekoppar och andra teman för trenden “American High School”.

Xiaohongshu/stekt fisköronShoppare som irriterade sig över störningarna har enligt uppgift klagat på att inflytelserika personer störde deras shoppingresor. Detaljhandelsrykten förbjuden bilder av delar av dess butik har blivit virala, även om det verkar som om policyn kan ha tolkats fel – IKEA-anställda försökte faktiskt bara stoppa influencers om de synligt hindrade andra shoppare från att komma åt skåp.

“Vi är fast beslutna att skapa och leverera inspirerande och bekväma upplevelser för våra kunder”, sa IKEA i ett uttalande till Insider på uppdrag av sin Xuhui-butik.

en influencer poserar framför IKEA förvaringsskåp

Outfits som påminner om “Clueless” och “Gossip Girl” – preppy skotska, button-downs, slipsar och jackor.

Xiaohongshu/Jiang Jiang vaknade inte“Vi uppskattar att influencers väljer IKEA som bakgrund för sina bilder”, fortsatte uttalandet. “Vi uppmuntrar dock inte beteende som kan störa andra kunder, som att hamstra och blockera gångar.”

Kina blockerar västerländska medieföretag, inklusive Instagram och Facebook, och har sin egen version av TikTok som heter Douyin. Men amerikansk tv, musik och filmer fortsätter att vara populära bland unga.

Den ursprungliga Gossip Girl, som delvis verkar ha inspirerat IKEA:s skåp-trend “American high school”, var populär i Kina under sin körning. Enligt en rapport från China Market Research Group, rapporterade Forbes, fick den 3 till 5 miljoner visningar per vecka genom illegala streams och nedladdningar.

Source : www.insider.com