Finn Scully Dies at 94: Making the Voice of Longtime Dodgers a Legend

Posted on

Den mångårige sändaren och VSiN-värden Brent Mossberger dök upp på VSiNs The Night Cap med Tim Murray och Adam Burke för att dela historier och minnen av sin vän och sändningslegend Finn Scully, som dog i tisdags kväll vid en ålder av 94 år.

Tim Murray: För en som du som har varit i sändningsvärlden i decennier som Finn, vad har du för relation till Finn och vad jag tror är dina mest minnesvärda minnen av Finn som programledare?

Brent Mesberger: Många minnen. . . I år hölls Major League Baseballs All-Star Game på Dodger Stadium. Den spelades senast där för cirka 40 år sedan, med Finn Scully och Brent Mossberger som CBS-radiovärdar. Låt mig nu vara helt ärlig mot alla som lyssnar. När du är i skåpet med Finn Scully är du tyst 98% av tiden. Så fantastiskt är det. I grund och botten var jag in och ut ur roller. Men det fanns ett ögonblick i det där All-Star-spelet som Vinny och jag skrattade åt i flera år efter att Steve Carlton var på topp i National League. Sedan marknadsförde han Philadelphia Phillies och när vi kom ut från reklamfilmen diskuterade jag hur bra han skulle röra sig. Han hade ingen när han först kom till Major League Baseball, men han var dödligt sen. Och vid det här laget var jag ungefär halvvägs genom min mening, kastade bollen över första basen och plockade av löparen.

Och visst, jag pratar och en löpare blev utplockad, så jag gick på pjäsen och gjorde mål. Vinny var lugn och cool och lugn och tog sedan upp den här fantastiska låten som om ingenting hade hänt. Det var någon i bussen och han gick. Senare berättade jag för honom offentligt att jag var den enda personen i världen som stal från den stora Fen Scully. Och vi skrattade åt det i många år.

Jag skulle vilja berätta att av alla utropare – och jag lyssnar, drack jag nästan varje kväll med Harry Carrey i Chicago och jag känner Phil Risotto mycket väl i New York. I alla stora gamla legender inom Major League Baseball fanns det ingen, och ingen som kunde beskriva baseboll riktigt som Finn Scully. Det var unikt och jag gillade det verkligen under de år jag var där [newspaper] officiell. Sedan träffade jag honom för första gången.

Read More :   TIANA TEE Wiki, ålder, flickvän, fru, barn, familj, biografi och mer » NyheterMixat »

Och jag kom från Chicago, och jag pratar med honom i Los Angeles, utan att veta att jag skulle bli sändare så snart. Han blev fotbollsankare för oss på CBS när jag spelade NFL idag. . . . Fansen kommer väl ihåg den fantastiska matchen han sände med Hank Strem när San Francisco 49ers och Joe Montana slog Dallas Cowboys och Montana slog Dwight Clark i hörnet av målzonen. Det här var hans sista fotbollssändning för oss på CBS, och det var en av de bästa positionerna jag har hört från en play-by-play-utropare.

Jag kommer också att säga att han var en fantastisk golfpratare som ingen känner till. [CBS] Han har gjort birdie på det 18:e hålet på två år på Augusta och han har gjort ett fenomenalt jobb.

Han var en så speciell, speciell man, och det fanns ingen utropare riktigt som Finn Scully. Han tog med sig Major League Baseball till Los Angeles och gjorde Los Angeles till en baseballstad, och Dodgers vördade honom som de borde.

Jag kan bara säga att det var i mitt bästa intresse att bara vara med honom ett tag och lyssna på honom. Jag har hört det i Montana innan jag någonsin arbetat på fältet. När Dodgers först flyttade till Los Angeles kunde man höra signalen från Los Angeles radiostation, och ingen kunde beskriva basebollspelet som Finn Scully.

Och en dag sa jag: “Winnie, jag blir så orolig ibland. Jag hoppar in och gör det. Du är typ reserverad när du beskriver allt, och du är så vältalig. Säg mig, varför hoppar du inte upp och ner som vi andra?” Och han sa: “Brent, för att berätta det för dig.” Faktum är att när jag först började var jag riktigt upprymd, skrek och skrek om en hemmaseger. Jag gick tillbaka och lyssnade på inspelningen, jag gillade inte ljudet av min röst. Jag ändrade det efter det.” Till allas bästa. Det har inte funnits en utropare i världen som kunde spela som Finn Scully, och Gud välsigne honom, vila i frid min vän.

Read More :   Subvention för bostadshyra för familjer till informella migranter lämnades in på nytt till huset - News OnlineBalita

Adam Burke: 2016 tilldelades hon Vin Scully Lifetime Achievement Award i Sports Broadcasting. Vad betyder det här priset för dig och vad sa Finn till dig om att vinna priset uppkallat efter honom?

Brent Mesberger: Han ringde mig och det var han som sa det till mig. Jag är en barsk gammal Montanan, men den här fick verkligen tårar i ögonen – inte för att det bara var ytterligare ett pris, utan för att det hade hans namn fäst vid det. Det betydde mycket för mig. Han visste det. Jag berättade detta för honom i flera år. En annan sak med Finn som alla måste förstå är att han alltid har varit en gentleman. De flesta av oss – för det mesta – men inte hela tiden. Inte Vinny – hela tiden, klassisk kille. Så att vinna ett pris förknippat med hans namn, Finn Scully, var en stor sak för mig.

Tim Murray: Du nämnde kanske skillnader i dina metoder och vad som gör stor skillnad. Vad säger du i sista minuten eller så om Finns stil som gjorde honom så kreativ och så annorlunda och så vidare – jag vill inte använda det ordet men det är sant när du tänker på hans baseballsamtal – så bra när han ringde dessa spel

Brent Mossberger: Han hade rytm. Låt mig nu vara helt tydlig. Han lät en gentleman, jag tror en tandläkare, göra sina läxor i blivande team. Och lyssnar man på vad Finn Scully sänder så hade han samma rytm. De tre första omgångarna när det nya laget kommer till Dodger Stadium eller de besöker det nya laget på vägen innan han slutar resa med laget de senaste åren. Men i de första tre omgångarna skulle han ge dig massor av historier om motståndarspelarna så att du visste exakt vem Dodgers spelade för. Sedan, i den fjärde inningen, kommer han in i spelet och i dess rytm. Och han skulle berätta om höjdpunkterna, men han pratade aldrig, utan han valde alltid rätt statistik.

Read More :   El número de futbolistas y su explicación

Om du lyssnar på många sändare idag, särskilt inom baseboll, finns det ganska många siffror. Jag förstår att analys har blivit en del av Major League Baseball, men anledningen till att baseboll har varit bra i generationer och vad den saknar nu är att du behöver mer anekdotiskt material om människorna på planen. Och Finn Scully misslyckas aldrig med att berätta om människorna som spelar spelet, och han missar aldrig en viktig statistik. Men han analyserade aldrig, anade aldrig, och du kommer aldrig att se honom, intressant nog, i omklädningsrummet med pojkarna. Du kommer aldrig att se honom på träning som vissa av oss gör. Finn var lite distanserad från spelarna eftersom han visste att han ibland var tvungen att kritisera deras spel på planen. Dagens programledare borde gå tillbaka och studera vad som gjorde Finn Scully stor eftersom det finns så många saker han gjorde så bra.

Lyssna live på VSiN, sportspelsnätverket, för nyheter och analyser dygnet runt från våra sportbettingexperter.