10 populära fraser myntade av TV-program
10 populära fraser myntade av TV-program

10 populära fraser myntade av TV-program

Posted on

Det finns många populära fraser på engelska, men har du någonsin undrat var de kommer ifrån? Medan många slangtermer har sina rötter i olika traditioner, litteratur och till och med filmer, finns det en hel del som kommer från tv-program. Det är trots allt vettigt – med så många människor som ställer in sig på samma serie, var några fraser skyldiga att komma in i det amerikanska lexikonet.

Vi har dessa tv-serier att tacka för att de ger oss vanliga ord som “övergåvor” och “vänzon”. Du kanske har gissat att dessa ord hade funnits långt före 1990-talet, men det var bara fram till Seinfeld och vänner att de har blivit vanliga. Har du någonsin kallat någon “Poindexter” eller “Debbie Downer”? Ja, det kan du tacka tv för också.

Read More :   Canelo está feliz con la derrota antes de la pelea de la Trilogía Golovkin

Medan vissa program tar ordet och ger det en ny betydelse, kan andra överväga att uppfinna ett helt nytt ord. Ta till exempel “cowabunga”, en fras som vanligtvis användes av surfare på 1960-talet och som faktiskt skapades för en barnshow Hej Doody ett decennium tidigare. Senare, i slutet av 1980-talet, återupplivades dess användning Teenage Mutant Ninja Turtles. Vem visste att ett så roligt, fånigt ord kunde spåras tillbaka till två olika tv-serier för barn?

Nedan får du lära dig mer om de olika tv-programmen som inspirerade dessa välkända uttryck. Du kanske till och med blir förvånad över att få reda på att några av dessa fraser ursprungligen debuterade i TV-programmet – du kommer aldrig att tänka på dem på samma sätt igen.

10 filmtitlar som har blivit vanliga fraser

Hur många av dessa termer använder du i samtal?

Source : dial.news